Vaše hodnotenie hovorí za nás.


Spoločnosť YACHT POOL reagovala so začiatkom charter biznisu v Európe na potrebu skiperov chrániť sa pred rizikom vyplývajúcim z chartru a vytvorila poistenie skipperov a posádky chartrových lodí.

Spoločnosť založil v roku 1976 charizmatický rakúsky jachtár s praxou vo finančníctve ako aj vo výrobe lodí v rodinnej firme Sunbeam, dr. Friedrich Schochl, ktorý je dodnes na čele spoločnosti, aktívne pracuje, prednáša a píše publikácie.

V roku 2005 sme s potešením prijali možnosť predstaviť poistné produkty vtedy už renomovanej nemeckej spoločnosti YACHT – POOL GmbH na český a slovenský jachtársky trh. 

Možno si mnohí spomenú na to obdobie v súvislosti s  krachoch charter rakúskej spoločnosti Blue Balu, známej podľa veľkolepého marketingu a dumpigovými cenami. Bol to Yacht – Pool, ktorý vyplatil poisteným agentúram obrovské náhrady škody, za ktoré svojim klientom zabezpečili náhradný charter. Kým nepoisteným zostali len oči pre płač

Spoločnosť YACHT-POOL, ktorá má svoje pobočky po celej Európe sa za ostatných 18 rokov etablovala na aj na českom a slovenskom trhu, kde preniesla svoje skúsenosti, vysoký štandard služieb a komplexné produkty pre hobby a profi jachtárov a majiteľov jácht, vrátane výhodného 12 mesačného poistena depozitu,  poistenia posádky pre prípad nehody a flexibilného poistenia pre prípad storna a iných.

Obzvlášť veľkú pozornosť Yacht-Pool od začiatku svojej činnosti venoval závažnej téme zodpovednosti skippera, edukácii skiperov, ktorí si prakticky vôbec spočiatku neuvedomovali (v Čechách a na Slovensku ešte menej než v západných krajinách) neobmedzený rozsah zodpovednosti a možných finančných škôd vyplývajúcich zo zodpovednosti skipera. Skiperi si môžu v Yacht – Pool uzavrieť poistenie zodpovednosti s vysokým poistným krytím a pokrytím hrubej nedbanlivosti.

Čo naši klienti najviac oceňujú v poistení  YACHT-POOL?

  • komplexnosť produktov pre hobby aj profesionálnych skipperov
  • Férové, viac než konkurencie schopné ceny poistení
  • poistenie depozitu až do výšky 10.000 EUR, ktoré pokrýva všetky škody, ktoré vznikli na prenajatom plavidle

Vo výluke sú len škody na motore, ktoré vznikli v dôsledku amortizácie a chybnej údržby motora. Toto poistenie zahřňa aj poistenie doplnkových plachiet už v základnej cene

  • poistenie zodpovednosti pokrýva aj hrubú nedbanlivosť skippera

Viete, že poisťovňa prenajatej lode si môže v regresnom konaní od skippera vymáhať plnú výšku škody, pokiaľ preukáže, že sa jednalo o hrubú nedbanlivosť skippera? Známy je prípad českej skiperky, od ktorej si nárokovala chorvátska poisťovňa škodu vo výške 150.00 Eur 

  možnosť poistenia regát  bez príplatku

  • teritoriálnu neobmedzenosť platnosti poistenia depozitu a posádky
  • 12 mesačnú platnosť poistenia, hoci cena jednorázového poistnia v báze môže byť mierne výhodnejšia, vyžaduje sa však často zložiť aj znížený depozit. Ten zostáva bez poistenia.
  • výrazne nízka spoluúčasť pri poistnej udalosti z výšky škody !! – pri výbere poistenia si dobre pozrite aké percento je vaša spoluúčasť, táto sa pohybuje pri produktoch konkurencie až do 20% z výšky depozitu, kým v Yacht – Poole je to 5% z výšky škody, ktorá je vačšinou nižšia ako výška kaucie!
  • možnosť navýšenia poistenej sumy depozitu – online a bez poplatku

Ak zistíte, že na ďaľší charter potrebujete poistiť vyšší depozit, jednoducho si doplatíte iba rozdiel v cene. 

  • Poistenie zodpovednosti skippera s krytím od 5 do 10 miliónov eur! Preverte si vždy výšku a rozsah krytia,  pri tomto mimoriadne vážnom poistení.
  • Poistenie storna charteru až do 40 000 eur. (a viac na vyžiadanie), ktoré pokrýva skippera aj členov posádky
  • Poistenie sa (samozrejme) nekončí prvou poistnou udalosťou

Podľa vysoko hodnotených recenzii na Google, klienti obzvlášť vyzdvihujú postup a výsledky nášho vybavovania reklamácií, ktoré sú známkou skutočnej kvality poisťovateľa.

Pre našich jachtárov, zyknutých na nekonečné prieťahy a osobné návštevy poisťovní, obhliadky škôd… sa zdalo priam neuveritelné, ako jednoducho a akou rýchlosťou a bez prieťahou sa poistné udalosti môžu zlikvidovať. Nie je výnimočné, že klient už nasledujíci 1-2 dni po dodaní podkladov (online) na riešenie poistnej udalosti má klient peniaze na účte. 

———-

YACHT POOL však ide ešte ďalej:

Yacht- Pool vyvažuje práva klientov a dodavateľov chartru. 

Priniesol štandardizáciu zmlúv do chartru lodí, čím vyvažuje práva klientov a dodavateľov chartru

Nie je ojedinelé, že skipper pri odovzdávaní jachty zistí, za čo všetko je podľa charter zmluvy zodpovedný. Napríklad, škoda na lodi nastala pri nočnom jachtingu, ktorú charterová zmluva vylučuje a chartrová spoločnosť žiada o pokrytie škody nad výšku kaucie. Alebo klient podľa zmluvy zodpovedá finančne za škody spôsobené na inom plavidle. Bolo sme hlavne v minulosti často svedkami, že chartrová spoločnosť prenáša neadekvátnu právnu záťaž na skippera. Skipper, keďže je zmluva v cudzom jazyku a písaná malými písmenami pristane na podmienky zmluvy, ktoré si nevie dostatočne sám prehodnotiť. Takéto situácie boli v začatkoch chartru lodí veľmi bežné a nie sú ojedinelé ani dnes. Preto YACHT – POOL ako uznávaný partner skipperov a etablovaný partner charter spoločností vytvoril štandardizovanú zmluvu ( charter “Fairtrag” – “ Férová zmluva”), ktorá vyvažuje práva a povinnosti obidvoch strán. Tento dokument je dnes štandarne používaný a to aj “veľkými hráčmi” v prenájme jácht. Týmto spôsobom YACHT – POOL výrazne pomáha charter klientom pri ochrane ich práv. 

YACHT POOL je však viac než tvorca poistnéo produktu. 

Je etablovaný  partner charter spoločností a agentúr, uznávaný a cenený tvorca štandardov v charter priemysle.

Zrejme každý jachtár  ako je férová zmluva medzi charter spoločnosťou a klientom – Fairtrag.

YACHT-POOL je vynálezcom poistenia zodpovednosti kapitána lode, poistenia depozitu a zrušenia charterovej lode a mnohých ďalších pre charterový priemysel, pričom vždy zostáva verný mottu

„Menej rizika, viac zábavy so správnym poistením.

Ak sa nás spýtate, čo nás odlišuje od ostatných konkurentov, existuje samozrejme veľa dôvodov, ktoré by sme mohli pomenovať podľa našich mnohých žiariacich recenzií Google. 

Tieto skúsenosti klientov ukazujú výsledky nášho vybavovania reklamácií, ktoré ukazujú skutočnú kvalitu poisťovateľa.

YACHT-POOL má jedno z najväčších a najlepších hodnotení Google pre svoje reklamačné služby.

Bude ťažké nájsť takú, ktorá by mala viac spokojných  zákazníkov  – a spokojnosť, ktorá  sa vždy vráti k tomu, kto odporúča! Vám!

To nás odlišuje od konkurentov – tam, kde to naozaj záleží!

Prečo spolupracovať s YACHT – POOL?

Našich partnerov si vyberáme. Sú to spoločnosti, ktoré spľňajú štandardy férového podnikania.

Agentúry, ktoré ponúkajú produkty YACHT POOL získavajú právo používať značku “ partner YACHT-POOL” a zmluvu FAIRCHARTER CONTRAKT. Tým dávajú signál klientom, že ponúkajú férové podmienky. 

Hľadajte v ponuke svojich charter spoločnoností označenie partner YACHT-POOL.

So značkou kvality CHECKED&TRUSTED vytvoril YACHT-POOL objektívnu a vysoko cenenú pečať kvality pre charterové agentúry a najmä pre prevádzkovateľov flotíl. 

Toto označenie dokazuje zákazníkom, že agentúra je dôveryhodným partnerom s férovými podmienkami!  Tento štítok ukazuje nielen vašu finančnú istotu, ale aj vašu schopnosť poistiť sa proti insolventnosti – v súčasnosti je to viac ako kedykoľvek predtým veľmi dôležitá otázka pre mnohých nájomcov.

“Pri približovaní sa k bóji som prišiel o vrtuľu a nasledovali rušné chvíle … V sobotu večer prišiel mail, že Yacht-Pool už prípad spracoval a peniaze boli o 2 dni na  bankovom účte.  Ďakujem za skvelú podporu a perfektné služby!”- Michal Fuchs

“ Dlhé roky som bol poistený v Yacht-Pool a tento rok som skutočne mal poistnú udalosť na Sardínii. Už prvý kontakt krátko po škode, v piatok popoludní, krátko pred odovzdaním plachetnice BAVARIA 50C, ukázal, akí sú zamestnanci v Yacht-Pool kompetentní. Okamžite mi bol zaslaný email so všetkými informáciami a potrebnými dokumentmi. Spracovanie prebehlo úplne hladko; náhrada škody bola v úplnosti a rýchlo vyplatená. Lepšie to už byť nemôže a chcel by som sa vám veľmi pekne poďakovať. Kvalita poistenia sa ukáže až pri škodovej udalosti a tu bol Yacht-Pool naozaj perfektný. 5 hviezdičiek!!! Martin Anderl